Turismul rural este un concept in plin proces de dezvoltare. In ultimii ani, tot mai multi turisti opteaza pentru o pensiune din zona rurala iar tot mai multi dintre cei situati in zona rurala cauta metode de atractie pentru turisti.

Ce sanse are turismul rural in Romania si cat de mult se implica statul in acest sens? De ce sunt relaxante concediile petrecute in zone fara hypermarketuri, masini, chiar si fara semnal la telefon si cine ar vrea sa locuiasca, chiar si pentru cateva zile in acele conditii?

Pensiunile rurale din tara ofera in general turistilor posibilitatea de a opta pentru o vacanta de vis, care sa ii apropie mai mult de natura, traditii, de felul in care traiau strabunii lor.

Sunt multe pensiuni in care oamenii vin sa se relaxeze, sa se deconecteze de la stresul cotidian, sa manance eco din legumele si fructele care cresc in gradina omului, in care mesele de sarbatori sunt imbelsugate in preparate traditionale, de la toba, carnati de casa, salata boeuf si pana la ciorba de burta sau ciorba de perisoare ca la mama acasa din carnea porcului crescut in curte.

Desi este mai greu de descoperit, turismul rural inca are mari sanse de dezvoltare in tara. Din ce in ce mai multi turisti din toate colturile tarii, fie din orasele mari sau din cele mai mici, se decid sa lase aglomeratia litoralului, nebuneala din statiunile montane de pe Valea Prahovei si sa mearga undeva la tara, unde sa isi umple plamanii cu aer curat, inima cu bunatatea gazdelor si stomacul cu preparate naturale.

Atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna, oamenii se pot caza intr-o pensiune turistica din zona rurala si acest lucru le va aduce mai multa relaxare si liniste sufleteasca.

Sunt unele pensiuni din mediul rural care ofera conditii de vis, intocmai ca cele din marile statiuni dar si pensiuni mai modeste insa cu un potential turistic ridicat.

Turismul rural – un concept din ce în ce mai apreciat de către turiștii români

Lasă un răspuns