Orice blog implica nu numai postarea de informatii concrete si interesante, ci si de fotografii pe subiect. Un blog culinar insa cere mai multa implicare din partea bloggerului sau a bloggeritei decat simpla postare a unei retete copiate dintr-un caiet sau de pe un site, incercata si reusita. Acest tip de blog implica si postarea unor videoclipuri sau macar a unor fotografii atat cu pasii urmati in realizarea retetei cat si cu rezultatul aspectuos si delicios.

Cum aleg oamenii insa cele mai frumoase fotografii pentru blogul lor culinar si care este cea mai buna solutie pentru a le posta fara editare? Fotografiile din timpul prepararii unei retete trebuie sa fie foarte bine realizate, lumina naturala sau artificiala din bucatarie sa fie bine aleasa, culorile ingredientelor sa fie intense, rosul ardeiului, culoarea verde a salatei sau a spanacului si culoarea galbena a porumbului sa fie bine accentuate iar aburul sa nu afecteze calitatea fotografiei, ci sa fie surprins intr-o maniera moderna pentru a spori calitatea fotografiei.

De asemenea, in timpul prepararii unei retete, de la banalele dulciuri realizate din 5-6 ingrediente si pana la felurile de mancare mai sofisticate, precum musaca, lasagna sau cozonacul pufos, bloggerii trebuie sa faca zeci de poze din care sa aleaga una pentru fiecare etapa. Fie ca sunt realizate cu telefonul mobil performant sau cu aparatul foto DSLR, fotografiile nu ocupa mult spatiu pe blog si sunt cea mai buna modalitate de exprimare si de promovare a retetei propuse.

Fotografiile trebuie sa exprime insa si reusita retetei, fiindca numai judecand dupa niste poze netrucate si neretusate, internautii isi pot da seama daca le iese reteta gasita pe internet sau daca va fi un esec total. In plus, daca toate etapele prepararii retetei sunt insotite de fotografii reale, concrete, iar rezultatul final este reprezentat de o fotografie luata de pe internet, atunci scade increderea audientei in calitatea retetei si reusita acesteia.

In concluzie, fotografiile pentru blogul culinar trebuie sa fie atent alese si sa reprezinte garantia reusitei retetelor propuse. Aceste fotografii pot fi de inalta calitate sau mai putin calitative insa sa exprime ceea ce isi doresc oamenii sa obtina in urma incercarii facute si investitiei in ingredientele proaspete si de buna calitate, pentru a nu-si dezamagi familia si invitatii la masa.

Cum aleg fotografiile perfecte pentru blogul culinar

Lasă un răspuns